Sobre el casal

Hola catalans de l’àrea de Frankfurt,

Ens dirigim a tots vosaltres per a anunciar-vos el naixement del Centre Cultural Català de Frankfurt am Main.  Aquesta iniciativa, que uns quants de nosaltres impulsem des de fa uns mesos, ha culminat amb l’aprovació per part del Amtsgericht Frankfurt am Main Registergericht dels estatuts de la nostra associació.

Neixem amb la intenció de ser una associació per a tots els catalans i catalanes que viuen i treballen àrea de Frankfurt sense oblidar a tots els nostres compatriotes de l’estat de Hessen que vulguin formar part de la mateixa.

La nostra intenció és treballar a favor de la llengua i la cultura catalanes aquí, promovent activitats per a tots els associats, i admetent a qualsevol altra persona que estigui interessada a conèixer la realitat del nostre poble.

Comencem doncs el nostre camí amb la il·lusió d’aconseguir ser el un punt d’unió per a tots els catalans que per diversos motius han hagut de sortir de Catalunya però que no volen perdre la connexió ni amb les seves arrels, ni amb les seves tradicions.

En aquesta línia promourem activitats en dates assenyalades per a la nostra comunitat com, Sant Jordi, Sant Joan, La castanyada, i Nadal que són part de les nostres senyes d’identitat i que resulten tan entranyables per a tots nosaltres.

També pensem promoure activitats de reconeixement com és la nostra diada nacional, l’11 de setembre.

No oblidarem tampoc les activitats culturals enfocades al coneixement de la nostra llengua. Amb aquest motiu estem preparant un curs de català per als que puguin estar interessats i ja hagin passat el llistó dels 10 anys d’edat.

És també la nostra intenció realitzar altres activitats més enfocades al coneixement com ara, conferències, projeccions cinematogràfiques, visites a altres comunitats catalanes dels nostres voltants, etc.

Sabem que només el temps dirà si serem capaços d’aconseguir tots els objectius que tenim plantejats però és la nostra voluntat que el “Casal” no sigui un lloc per a uns quants sinó que sigui el lloc de tots nosaltres i per a tots nosaltres.

Si som capaços de contribuir cada un en la mesura de les seves possibilitats i dels seus coneixements tinc clar que l’èxit està més que assegurat.

Esperant que aviat tinguem l’oportunitat de conèixer-nos, rebeu una cordial salutació.

Isidre Clemente

President.