Atenció, les paparres ataquen!

Si voleu gaudir de la natura a Alemanya tingueu en compte prendre mesures per evitar una mossegada de paparra. A Alemanya, les paparres no només ataquen als animals sinó que els humans també en són víctimes. Si heu fer una excursió pel bosc, una barbacoa al jardí d’uns amics i fins i tot si aneu a un “Spielplatz” al parc no us oblideu de vestir-vos amb Pantalons llargs i sabates tancades. També podeu usar repel.lents contra paparres. Quan arribeu a casa inspeccioneu el vostre cos per assegurar-vos que no teniu cap paparra enganxada ja que si es té una paparra és important treure-se-la el més aviat possible per evitar malalties.

Les paparres poden transmetre dues malalties perilloses: l’encefalitis primavero-estival (Frühsommer-Meningoencephalitis FSME) i la malaltia de Lyme (Borreliose). La primera d’elles ataca el sistema nerviós. Els casos més greus tenen com a conseqüència meningitis. Com es que es tracta d’un virus, l’encefalitis no té cura. Les estadístiques rebelen que el grau de perillositat d’aquesta malaltia té relació amb l’edat. Els casos més greus s’han registrat en adults mentre que els infants han passat per la malaltia quasi sense ni adonar-se’n. Hi ha una probabilitat d’1 entre 150 que et mossegui una paparra portadora d’aquesta malaltia. Sapigueu però que existeix una vacuna. Calen tres injeccions en un interval de 4 setmanes i una altra al cap de 9 mesos. Després de 3 a 5 anys és necessària una nova injecció.

En canvi no existeix cap vacuna per la malaltia que més sovint es pateix amb una mossegada de paparra: la malaltia de Lyme (Borreliose). Els símptomes d’aquesta malaltia són similiars a la grip, amb febre i mal de cap, i en els pitjors casos ataca les articulacions i provoca falta de concentració i transtorns del son. A diferència de l’encefalitis, la malaltia de Lyme es pot combatre amb antibiòtic.

Les paparres són actives així que arriba el bon temps, a partir dels 10 graus, i es mouen per Baviera, Baden-Württemberg, Saarland, Rheinland-Pfalz, Thüringen i sud de Hessen. La zona de Frankfurt es troba just a la frontera.

A la següent pàgina web hi trobareu més informació.
www.zeckeninfo.de

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *