COVID-19: Restriccions a tenir en compte durant la Setmana Santa 2021

Adjuntem communicació rebuda des de la delegació del Govern de la Generalitat de Berlin – actualització 16/3/2021:

A continuació us informem de les novetats en referència a les restriccions que afecten els desplaçaments durant el període de Setmana Santa i us recordem les mesures encara vigents.

Pel que fa la Setmana Santa, la resolució de l’11 de març publicada al BOE estableix el tancament perimetral de les comunitats autònomes del 26 de març al 9 d’abril. Mentre que la resolució estableix un confinament nocturn de 23 a 6 h, es preveu que el govern català mantingui l’horari de confinament nocturn de 22 a 6 h.

Tant el tancament perimetral com el confinament nocturn no afectarien un desplaçament d’Alemanya a Catalunya en què es pogués al·legar un dels motius que consten al certificat d’autoresponsabilitat. Una vegada s’arribés al lloc cap al qual s’ha iniciat el desplaçament, prevaldria la normativa esmentada com per la resta de ciutadans i ciutadanes que ja es troben a Catalunya.


Resta de mesures a tenir en compte per desplaçaments entre Alemanya i Catalunya

Per entrar a Catalunya per via aèria procedent d’Alemanya continua vigent l’obligació de presentar:

 • A partir dels 6 anys d’edat, un document original que acrediti un resultat negatiu d’una prova PCR, TMA (o altres proves basades en tècniques moleculars equivalents) que hagi estat realitzada en les últimes 72 hores, que estigui redactada en espanyol, en anglès, en alemany o en francès, en paper o format electrònic i que inclogui:
  Nom i cognoms de la persona que viatja
  Núm. de passaport o DNI de la persona que viatja
  Data de la realització
  de la prova Identificació i dades de contacte del centre de realització d’anàlisi i tècnica aplicada
 • El formulari FCS (Formulario de Control Sanitario), el qual es pot generar digitalment aquí generant un codi QR o portar emplenat en paper.
 • El certificat d’autoresponsabilitat (també entrant per via terrestre), juntament amb la documentació acreditativa del motiu que s’al·lega. Igualment es pot generar digitalment aquí o portar emplenat en paper.

Per entrar a Alemanya procedent de Catalunya cal (independentment de la via d’entrada):

 • Dur l’Einreiseanmeldung emplenada.
 • Fer-se un test per Covid-19 com a màxim 48 h després de l’arribada.
 • Fer una quarantena de 10 dies, la qual es pot abreujar presentant un resultat negatiu d’una prova PCR o d’un test d’antígens, als quals la persona aïllada podrà accedir a partir del cinquè dia de quarantena.

Tant el test posterior a l’arribada com la quarantena són obligatoris. El fet d’obtenir un resultat negatiu en el primer test no suposa una exempció de la quarantena.

Tingueu en compte també la normativa específica de cada estat federat.
Aquelles i aquells que hagueu de desplaçar-vos per via terrestre, tingueu en compte que passant per França cal:

 • Dur el resultat negatiu d’un test PCR que no s’hagi fet més tard de 72 h abans de la sortida
 • Dur una declaració jurada on s’asseguri no tenir símptomes a través del formulari que podeu descarregar aquí
 • En cas de circular entre les 18 h i les 6 h, degut al toc de queda, l’attestation de déplaçament dérrogatoire, disponible en francès i en anglès

Queden exempt/es d’aquestes mesures els i les transportistes de carretera, els i les treballador/es transfronterer/es i les persones amb residència a menys de 30km de la frontera francesa.

Us recordem que aquesta informació està lligada a l’evolució de la pandèmia i, per tant, subjecta a canvis i que l’incompliment de les restriccions de mobilitat establertes es considera una infracció i pot ser sancionat.

Restem a la vostra disposició. Podeu enviar les vostres consultes a de@gencat.cat

 

Comments

No comments so far.

 • Leave a Reply
   
  Your gravatar
  Your Name