Nous serveis pels catalans residents a l’exterior

El dia 20 de març, el Departament d’Afers, Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència i els departaments de Salut, Cultura i Treball, Afers Socials i Famílies, van signar uns acords que visualitzen l’acció de Govern que s’inicia amb els catalans i catalanes residents a l’exterior. Comença una nova etapa per la Catalunya exterior en tant que la Generalitat de Catalunya impulsa accions que permeten als nostres conciutadans equiparar-se en drets respecte dels ciutadans que viuen en territori català.
 
Així doncs, tots aquells catalans i catalanes inscrits al Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior poden sol·licitar els serveis següents:
·         La targeta sanitària individual per a les estades temporals a Catalunya
·         El carnet jove (entre 12 i 30 anys)
·         L’estiu és teu (dues colònies per a joves catalans residents a l’exterior, entre 8 i 16 anys, a l’Escala o a la Molina o bé, estades d’estiu del programa general amb joves que viuen a Catalunya)
·         Descomptes a la XANASCAT: 10% de descomptes a la xarxa d’albergs nacionals socials de Catalunya.
·         Servei eBiblio: per poder demanar en préstec continguts digitals, accessibles a través de diferents dispositius (ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents).
·         Participar a la campanya “Fas 6 anys. Tria un llibre”: per aquells nens i nenes que enguany fan 6 anys.
 
Trobareu més informació sobre aquests serveis i qui els pot sol·licitar al nostre web. Per poder-los sol·licitar, cal emplenar la Sol·licitud de serveis i/o modificació de dades (si cliqueu aquí s’obrirà l’enllaç). Us demanem que aprofiteu per actualitzar les vostres dades en cas que les hagueu modificat des que us vàreu inscriure.
D’altra banda, tots vosaltres, pel fet d’estar inscrits, teniu accés a la plataforma IQUIOSC en la que podeu escollir les 5 publicacions de pagament a les quals desitgeu tenir accés gratuïtament durant 6 mesos. Transcorregut aquest període, les persones que desitgeu mantenir el servei haureu d’assumir el cost directament.

 

Comments

No comments so far.

  • Leave a Reply
     
    Your gravatar
    Your Name