Butlletí abril 2024 per als inscrits al Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior

Abril 2024

Aquest butlletí ve carregat de temes vinculats a la Catalunya exterior, com la segona convocatòria del 2024 del programa “Vacances en família”, la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya  i el reformulat Premi Catalunya al Món, entre d’altres. Esperem que siguin del teu interès.Al novembre t’informàvem de la primera convocatòria del programa “Vacances en família” per al 2024, un programa que permet a les famílies amb fills o filles de menys de 18 anys fer estades en albergs de la Xarxa d’Albergs de la Generalitat de Catalunya (XANASCAT) en diferents torns.I ara t’informem que aquest mes d’abril s’obriran les inscripcions per a la segona convocatòria del programa d’enguany, que permet que la teva família faci estades en els torns que hi haurà del juliol al desembre del 2024. El termini per inscriure-t’hi comença dilluns que ve, 8 d’abril, a les 12.00 h, i acaba el 22 d’abril a les 12.00 h (hores catalanes).En aquest enllaç trobaràs tota la informació necessària sobre el programa: els requisits per participar-hi, els diferents torns, els preus i la manera de fer la inscripció.Recorda que, per poder beneficiar-te del programa, la persona responsable de la unitat familiar, és a dir, la persona que tramita la inscripció, ha d’estar inscrita en el Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior.

Eleccions al Parlament de Catalunya: com exercir el teu dret a vot

 

El 12 de maig hi ha eleccions al Parlament de Catalunya, i les persones que resideixen permanentment a l’estranger i consten en el Cens electoral de residents absents (CERA) hi poden votar, així com també les persones que constin com a Residents temporals a l’extranger (ERTA).Arran del canvi normatiu d’octubre del 2022, ja no cal que demanis el vot. Si estàs inscrit/a al CERA, rebràs d’ofici, a l’adreça que consti al cens, la documentació per poder votar.

En vols més inforrmació?

Premi Catalunya al MónEl 13 de febrer el Govern va reformular el Premi Catalunya al Món, un premi amb la vocació de prestigiar anualment un sector o àmbit de la cultura, la llengua, l’economia i la societat catalanes, i valorar els projectes portats a terme de manera individual o col·lectiva que han ajudat a projectar la internacionalització de Catalunya d’una manera especialment destacable i amb vocació de continuïtat.La normativa del premi preveu que, un cop publicada la convocatòria anual que estableix l’àmbit o sector en què s’han d’emmarcar els projectes, sigui la ciutadania —entre d’altres— la que pugui presentar candidatures, dins del procediment i el termini establerts.La convocatòria per al 2024 està prevista per a aquesta primavera. Te’n mantindrem al corrent.

Tenim les teves dades actualitzades?Si fa temps que et vas inscriure en el Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior i has canviat de lloc de residència o de telèfon, o prefereixes que ens comuniquem amb tu mitjançant una altra adreça electrònica, o has renovat el passaport i t’ha canviat el número… fes-nos saber les noves dades mitjançant el formulari de modificació i les inclourem en el Registre.L’actualització de les dades és essencial per poder mantenir el contacte amb tu i oferir-te un bon servei.

Ets usuari de Bíblio digital? Gaudeix dels clubs de lectura

 

Les biblioteques públiques de Catalunya ofereixen espais virtuals (clubs de lectura virtuals i comunitats telemàtiques) on els lectors poden trobar-se per intercanviar experiències sobre la lectura de llibres.Els clubs virtuals estan conduïts per especialistes que proposen els llibres per llegir, aporten informació complementària, continguts per al debat i moderen el xat.Si no conèixes Bíblio Digital, és un espai que et permet obtenir en préstec la versió digital de molts títols. Podeu sol·licitar aquest servei mitjançant aquest formulari.

Sant Jordi 2024 – Books and RosesUn any més DIPLOCAT posa a la vostra disposició la campanya #BooksandRoses per a la promoció de la diada de Sant Jordi a escala internacional.Si coneixeu de qualsevol celebració als vostres països al voltant del 23 d’abril, les podeu informar al web de la campanya, i si sou l’organitzador, ho podeu comunicar a l’adreça info@booksandroses.cat.Trobareu les activitats que estiguin més a prop de casa tant al web de  Books&Roses com a l’ Agenda de la Catalunya exterior.

​​​

Comunitats Catalanes

 El Cercle Català de Madrid suma 50 parelles lingüístiques en només un any.Convocada la tercera edició del concurs europeu de relats curts i narrativa de la FIEC.El Govern reconeix oficialment els Castellers de Londres com a comunitat catalana a l’exterior.

Delegacions del Govern a l’exterior

Habiba El Mouali Benomar, nomenada delegada del Govern al Nord d’Àfrica.Nova Guia d’Acollida per als catalans residents a Andorra.

Llengua i cultura

La Generalitat de Catalunya i les universitats de la Xarxa Vives inicien una campanya per incrementar les matrícules a Filologia Catalana.
S’estrena Via Ràpida, un projecte audiovisual per complementar l’ensenyament de l’ESO en català.

Plataforma per la Llengua obre nova seu a l’Alguer.

Neix Cultura Activa, una nova entitat per a la promoció del català a Andorra.

30 anys del Centre de Recursos Pedagògics de l’Alguer.Altres novetatsEl Carnet Jove crea la nova beca de Cuina de la mà dels restaurants Alkimia i Disfrutar.

3Cat reobre la delegació de Perpinyà.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *