Carta del secretari d’afers exteriors sobre les eleccions catalanes

Com ja sabeu, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va signar dilluns el decret de convocatòria de les eleccions al Parlament de Catalunya, que es duran a terme el dia 27 de setembre. L’endemà dimarts el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar aquest decret i tota la maquinària administrativa es va posar en marxa per garantir que les eleccions es desenvolupin amb absoluta normalitat.

No seran aquestes, però, unes eleccions ordinàries, sinó que tindran un caràcter extraordinari atesa la situació política excepcional que viu el nostre país. En la mesura que així ho promoguin els candidats a les eleccions i responguin els ciutadans del nostre país, aquestes eleccions adquiriran un innegable caràcter plebiscitari, de manera que permetran determinar, amb llibertat i transparència, quants catalans són partidaris de la creació d’un Estat català independent i quants són partidaris de la permanència de Catalunya dins d’Espanya. Ambdues posicions són legítimes, per descomptat, però l’Estat espanyol ha impedit fins ara que els catalans poguéssim opinar democràticament sobre aquesta qüestió mitjançant un referèndum com van fer Escòcia o el Quebec .

Per consegüent, els catalans tenim davant nostre una ocasió única d’expressar la nostra opinió en relació a una qüestió tan cabdal. I els catalans que residiu a l’exterior, evidentment, també. És per aquesta raó que us encoratjo a estar ben informats dels tràmits necessaris per a l’exercici del sufragi i que n’informeu també els altres catalans que conegueu en els vostres països de residència.

Avui mateix, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha explicat en roda de premsa quin serà el dispositiu electoral del Govern de Catalunya en relació a les eleccions i ha fet especial referència al vot dels catalans que viviu fora del nostre país. En total, 195.533 catalans residents a l’exterior estan inscrits al CERA i podran votar si fan els tràmits pertinents a les oficines consulars espanyoles. Des d’avui mateix, i fins al dia 29 d’agost, els catalans residents a l’exterior podeu demanar el vot per correu.

Trobareu tota la informació necessària al web de les eleccions al Parlament de Catalunya (www.parlament2015.cat), així com a les xarxes socials de les delegacions del Govern a l’exterior i de l’àrea de Comunitats Catalanes a l’exterior. També trobareu informació específica sobre el vot de la diàspora al web de la secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea (www.afersexteriors.gencat.cat).

Molt cordialment,

Roger Albinyana

Secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *