Curs Virtual per conèixer Pompeu Fabra

La secretaria d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya us convida a participar al Curs virtual Clic a Fabra que ha elaborat la direcció general de Política Lingüística. És un curs obert a tothom per difondre la figura i l’obra de Pompeu Fabra i posar de relleu les seves aportacions en el camp de la llengua.

El curs, de caràcter essencialment lúdic, conté activitats interactives, materials diversos i fins i tot algun concurs (la primera unitat proposa una activitat que tindrà com a premi per al guanyador una tauleta) i està previst que mensualment, al llarg del 2018, els continguts s’ampliïn amb nous blocs temàtics. A més, les activitats proposades tindran graus de dificultat diferent per tal que hi puguin participar persones amb nivells de competència en llengua catalana diversos, cosa que farà possible, per exemple, que els continguts del curs es puguin també integrar en la programació de qualsevol activitat formativa, si es considera oportú.

Una persona dinamitzarà el curs, guiarà els participants en les activitats i fomentarà les participacions als fòrums amb l’objectiu de fer comunitat i cohesionar el grup.

INTRODUCCIÓ

En el marc de l’Any Fabra, Parla.cat-Aula mestra proposa un curs a Aula mestra amb contingut relacionat amb la vida i obra del gramàtic.

En principi, aquest curs conté material teòric, enllaços a les publicacions web destacades amb motiu de la commemoració i sobretot activitats interactives que convidin els usuaris a recórrer els continguts per trobar la informació puntual o general que dona a conèixer la vida i obra de Pompeu Fabra i la seva incidència en la història del país.

Amb la finalitat que s’hi puguin accedir des de diferents nivells d’aprenentatge de la llengua, el grau de dificultat de les activitats serà variat.

Els destinataris són el públic en general, i molt especialment els aprenents dels cursos de Parla.cat i dels d’Aula mestra, així com els professors que vulguin incorporar-lo a les activitats per commemorar l’Any Fabra.

FUNCIONAMENT

Per seguir el curs Clic a Fabra cal estar registrat o registrar-se a Aula mestre i inscriure’s al curs.

Per anar al curs per primera vegada cal fer clic a la categoria de curs: Any Fabra i allà trobarà el Clic a Fabra.

Un cop s’ha fet la inscripció al curs, per tornar-hi a entrar, hi haurà l’enllaç sota els meus cursos de la pàgina d’Inici.

CONTINGUT

L’estructura és de mesos. Cada mes s’hi afegirà contingut nou. Tot i que serà acumulatiu hi ha activitats que quedaran tancades com per exemple la participació al concurs del mes d’abril que es tancarà el 31 de maig.

Capçalera del curs

Clic a Fabra

Tauler de notícies

TEMA 1

Abril. Descobreix Fabra i desperta la teva creativitat

Paraula de Fabra

Citacions fabrianes (accés a les cites de Fabra)

(http://llengua.gencat.cat/ca/anypompeufabra/biografia/citacions-sobre-fabra/)

Qui és Pompeu Fabra?

  Activitat 1. Benvingut, senyor Fabra! Qüestionari

Introducció a Fabra a través de la seva biografia. Activitat d’omplir buits amb enllaços per aprofundir i ampliar contingut. (CL)

  Activitat 2. Coneix-ne més, de la figura de Fabra Qüestionari

Basat en el programa Giravolt de Televisió Espanyola a Catalunya que va emetre un reportatge sobre la figura de Pompeu Fabra l’1 de març de 1978. El guió d’aquest reportatge és de Lulú Martorell i compta amb la col·laboració del filòleg Francesc de Borja Moll.

Sèrie de preguntes de veritat o fals sobre el programa. (CO)

  Activitat 3. Cronologia de Fabra

Enllaç a la cronologia

http://llengua.gencat.cat/ca/anypompeufabra/biografia/cronologia/

 Activitat 4. Fes el test sobre Pompeu Fabra del diari Ara

Enllaç al diari Ara Test sobre PF

https://interactius.ara.cat/pompeufabra

  Activitat 5. Juga amb Fabra

Enllaç al Joc interactiu de Pompeu Fabra

http://www.gencat.cat/llengua/premispompeufabra/joc/index.html

Concurs: Sigues creatiu… com Fabra!

  Activitat 6. Concurs: Desperta la teva creativitat! (Fòrum)

Activitat que proposa crear un final per al conte inèdit d’Enric Gomà fent aportacions al Fòrum.

  Conte d’Enric Gomà sobre Pompeu Fabra (Text del conte sense el final, format web i pdf)

Informació que apareix al curs no vinculada a cap mes concret

Més informació

Twitter  @AnyFabra (Twitter incrustat per poder visualitzar les piulades i poder-hi participar.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *