El procés català arriba a Berlín

El Casal Català de Berlín capitaneja aquest mes de juny un autèntic desembarcament de Catalunya a la vibrant capital alemanya. El popular “Carnaval de les Cultures” berlinès serà el marc central de les activitats, que tindran però el seu punt àlgid a la simbòlica Alexanderplatz.

Divendres 6 a les 16h s’inicien els quatre dies del popular “Carnaval de les Cultures” (KdK, per les sigles en alemany), una festa imprescindible en el calendari anual d’activitats a Berlín. Fins dilluns 9 de juny, cultures de tot el món mostraran les seves millors cares als milers de visitants que anualment recorren la plaça Blücherplatz i els grans carrers adjacents, que aquells dies substitueixen el trànsit habitual per centenars de paradetes.

Des d’una d’elles, el Casal Català de Berlín oferirà informació de caire turístic i explicarà als visitants tot allò relacionat amb la cultura, la llengua i, també, la situació política que viu el país. Els catalans de Berlín acumulem l’experiència adquirida l’any 2010, quan ja vam actuar d’ambaixadors oficiosos de Catalunya amb un estand al KdK. Dissabte 7 a les 18h, els Xics de Granollers descobriran a milers de visitants del “Karneval” la màgia dels castells, gràcies als 150 membres de la colla vinguts des de la capital del Vallès Oriental. Aquesta exhibició tindrà lloc al parc central del KdK. L’escenari de la segona aixecada de castells del cap de setmana, diumenge 8 a les 12h del migdia, serà Alexanderplatz i es farà en el marc de l’acció internacional “Catalans want to vote – Human towers for democracy”. La iniciativa, promoguda per Òmnium Cultural i organitzada pel Casal Català de Berlín, tindrà lloc simultàniament a set capitals d’Europa. El Casal Català de Berlín vol agrair expressament el suport rebut per part d’ANC Deutschland i la colla d’Hamburg “Xiquets de l’Alster”, així com dels més de 30 voluntaris sense els quals seria impossible gestionar aquests quatre dies de Catalunya a Alemanya. També a l’empresa itineri.de, que ha organitzat les activitats amb què els Xics de Granollers aprofitaran la seva estada a Berlín per conèixer aquesta ciutat.

Per a més informació podeu contactar amb Ferran Porta, president del Casal Català de Berlín:
Telèfon mòbil: +49 176 999 87 242
Correu electrònic: ferran.porta@gmx.de
Informació en anglès sobre el Carnaval de les Cultures: http://www.karneval-berlin.de/de/about.180.html

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *