Es busquen 1000 treballadors per al Banc Central Europeu

Francina Suari – A partir del 4 de novembre el Banc Central Europeu (BCE), amb seu a Frankfurt, assumirà les competències de supervisió de 130 bancs dels països de la Unió Europea, 16 dels quals són espanyols. Per portar a terme aquest nou rol, el BCE ha iniciat un pla d’incorporació de personal que ha d’acabar el 2017 quan s’espera arribar a la xifra de 2.600 empleats, mil més dels que registra actualment. D’aquest miler de places vacants, unes 750 són per a especialistes en banca, mentre que la resta estan destinades a àrees anomenades de suport, com són els departaments legal, d’informàtica, recursos humans i administració.

Una trentena de catalans treballen actualment al Banc Central Europeu. Entre ells, el sotsdirector del departament de Tecnologies de la Informació del BCE, Magí Clavé, que explica que la competència per aconseguir una plaça al banc és cada vegada més forta ja que la crisis financera d’alguns països europeus i la presència cada vegada més rellevant del BCE en els mitjans de comunicació ha augmentat l’interès de molts joves a treballar en aquesta institució europea. Per a qui hi estigui interessat, Clavé aconsella estar atent a les ofertes que es publiquen periòdicament a la web del BCE, i anar ben preparat a les proves d’accés.

El nou edifici del banc s’ha quedat petit

A finals d’any acaben les obres de la nova seu del Banc Central Europeu situada a l’antic Grossmarkthalle, a la riba del riu Main. “El Banc necessita el seu propi edifici. És una qüestió d’imatge, reputació i posicionament en el mercat”, explica Clavé. El projecte també havia de servir per reagrupar els treballadors repartits en tres edificis de lloguer de la ciutat. Ara, però, tot i que el gruix de la plantilla es traslladarà aquest any a la nova seu, es mantindrà l’edifici del centre de Frankfurt, l’Eurobuilding, ja que ha d’albergar als 1.000 nou empleats que han de supervisar els bancs de la zona euro.
(Publicat a La Vanguardia.com el 25 de febrer de 2014)

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *