ES CONVOCA LA 7a EDICIÓ DEL PREMI LITERARI MIQUEL ARIMANY, DE LES MASIES DE RODA

AQUEST ANY DE NARRATIVA. DOTACIÓ DE 1200 EUROS PER AL GUANYADOR

Encoratjats per l’èxit de convocatòria aconseguit en les anteriors edicions, l’Ajuntament de les Masies de Roda organitza una nova edició del Premi literari Miquel Arimany.

El premi, que es convoca de narrativa i poesia de forma alternativa, aquest any és per a la modalitat de narrativa.

Es poden presentar les propostes fins el divendres 3 de juny de 2016 a les oficines municipals i el veredicte del Jurat es farà públic el dissabte 24 de setembre, a les 18 h, al monestir de Sant Pere de Casserres.

La dotació del premi és de 1200 euros per l’obra guanyadora. Es publicarà un llibre, seguint la mecànica de les anteriors edicions, amb l’obra guanyadora i les finalistes que consideri el Jurat. Aquest llibre serà presentat el mateix dia de la concessió del guardó.

Hi col.labora el Consell Comarcal d’Osona i té el suport de Pen Català i Òmnium Cultural Osona.

PREMIS LITERARIS MIQUEL ARIMANY
EL PERQUÈ D’AQUEST PREMI

Miquel Arimany (1920-1996) fou un dels escriptors més destacats del nostre panorama literari del segle XX. Poeta, narrador, assagista, dramaturg, traductor, gramàtic i lexicògraf fou un dels impulsors de la nostra llengua en els temps més foscos. Com a editor, donà veu a multitud d’escriptors publicant-los obra i al llarg de quaranta anys (del 1952 al 1992) dirigí la revista literària “El Pont”, força anys balcó del panorama literari d’uns temps ben difícils. L’any 1960 va crear, amb la voluntat d’anar redreçant l’ús públic del català, obstaculitzat sistemàticament per la censura, el “Bloc Maragall” que encara avui arriba a milers de llars del país. A més a més, fou l’autor d’un diccionari de la llengua i d’obres gramaticals que van acompanyar tota una generació de catalans.

La seva vinculació a les Masies de Roda vingué per les seves estades estiuenques al mas Pla de Roda, on reposen les seves cendres, així com a través de les seves freqüents visites a Roda de Ter amb l’excusa de reunir-se amb uns parents, fet que li va servir per assessorar joves lletraferits locals que començaven a exercitar-se en la negligida llengua catalana durant el primer franquisme.

Per tots aquests motius, l’Ajuntament de les Masies de Roda, des de la Regidoria de Cultura, vol reconèixer i impulsar l’obra de l’escriptor i homenatjar-lo amb aquesta convocatòria anual dedicada alternativament a promoure nous valors en narració i en poesia.

Si us cal més informació, poseu-vos en contacte amb les oficines de l’Ajuntament de les Masies de Roda:
938 540 027, Marta Marly
masiesr@diba.cat

Bases 2016- Narrativa

 

Comments

No comments so far.

  • Leave a Reply
     
    Your gravatar
    Your Name