Procés participatiu 9N a l’exterior

Us comuniquem el missatge enviat des de la Generalität:

“Com molts de vosaltres sabreu, el president de la Generalitat va anunciar el dimarts, en roda de premsa, la determinació i compromís del Govern de Catalunya d’organitzar un procés consultiu de vot de cara al 9 de novembre amb l’objectiu que els catalans i catalanes puguin expressar la seva opinió respecte el futur polític de Catalunya.

Atesa la impossibilitat tècnica d’impulsar la consulta tal com estava prevista, d’acord amb la Llei i el Decret de convocatòria corresponent, la Generalitat està treballant per oferir la informació sobre les característiques principals del procés consultiu. Des de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, complementàriament, s’està treballant per poder oferir als catalans i catalanes residents a l’exterior, tota la informació específica d’interès per aquest col·lectiu (quines persones tenen dret a participar, quina documentació es requerirà, punts de votació exterior, etc.).

Tan aviat com aquesta informació estigui disponible, us la farem arribar per al vostre coneixement i difusió.

Així mateix, us recomanem que, aquells que estigueu interessats, resteu pendents del portal www.participa2014.cat així com de la web de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea.

Com ja es públic mitjançant el portal participa2014.cat, un dels documents que es podran emprar per acreditar el dret a participar és la inscripció al Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior. Per aquest motiu, convindria que féssiu saber a tots aquells catalans de l’exterior que no disposin d’un DNI vigent amb adreça a un municipi català i que reuneixin els requisits d’inscripció al Registre (recordeu: nacionalitat espanyola, residència efectiva a l’exterior comunicada al consolat espanyol corresponent i darrer veïnatge administratiu a un municipi de Catalunya) que facin el tràmit per sol·licitar la inscripció, el més aviat possible, d’acord amb la informació de la web informativa sobre el Registre.”

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *