Què cal fer per poder votar el 9N?

Com ja sabeu, el passat juny la Generalitat va posar en funcionament el Registre de Catalans i Catalanes de l’Exterior, amb la voluntat que aquest reculli, de forma majoritària, la presència catalana arreu del món.

La proposició de Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, que està pendent d’aprovació pel Parlament de Catalunya, preveu que l’esmentat Registre esdevindrà l’eina que permetrà la participació activa dels ciutadans i ciutadanes residents a l’exterior en els processos de consulta que es convoquin en endavant a Catalunya.

Recordar-vos que un dels requisits per accedir a la inscripció és estar donat d’alta al CERA (Cens Electoral de Residents Absents), aquest tràmit es fa als consolats o ambaixades espanyoles, ja que s’ha d’enviar una còpia d’aquest registre a la Generalitat, entre d’altres documents, perquè ens donin d’alta al Registre de Catalans i Catalanes de l’Exterior.

Però ja que el termini màxim perquè els papers que demana la Generalitat per donar-nos d’alta al Registre de Catalans i Catalanes de l’Exterior i arribar a temps de poder votar el 9N és el 14 de setembre i donat que el temps que necessita el CERA per donar d’alta una persona és de 6 a 8 setmanes tots aquells que penseu votar i no esteu ja donats d’alta al CERA el que heu de fer és demanar el vot per correu.

QUÈ CAL FER SI NO ES TÉ EL CERTIFICAT CERA

Un dels document que la Generalitat demana per donar-vos d’alta al Registre de Catalans i Catalanes de l’Exterior és el certificat del CERA.

Si no teniu el document del cens que us van enviar per votar a les últimes eleccions (la targeta blanca amb les vostres dades) aleshores l’heu de demanar per poder-lo adjuntar a la documentació.

Aquest certificat no el donen al consolat el teniu que demanar a la oficina del cens de Catalunya / Espanya que us pertoqui.

Aquí teniu el link a la pàgina del INE on trobareu els números de telefon i fax de les delegacions.
http://www.ine.es/ss/Satellite?L=0&c=Page&cid=1254735550343&p=1254735550343&pagename=ProductosYServicios%2FPYSLayout

Per demanar el certificat heu d’emplenar el full que trobareu en aquest link
http://www.ine.es/pere/solicitud_pere.pdf

I després enviar-lo per fax junt amb una còpia del vostre carnet d’identitat o passaport.

Triguen més o menys una setmana en enviar-lo.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *