Respostes útils a preguntes sobre el registre de catalans

El 28 de juny representants de la Delegació de la Generalitat a Berlin van visitar Frankfurt per resoldre de primera mà dubtes que els catalans de la zona puguem tenir a l’hora de fer el registre de catalans residents a l’estranger. Aquest és un extracte de la informació que se’ns va fer arribar:

– Per apuntar-se al registre de catalans a l’estranger cal estar inscrit al consulat espanyol corresponent.

– Si no estàs inscrit al consulat espanyol, la Delegació aconsella no iniciar ara els tràmits ja que la lentitud de la burocràcia podria deixar-te sense poder votar l’1 d’octubre.

– Només poden demanar el registre dels catalans aquells que estiguin inscrits al consulat de manera permanent. Els inscrits de manera temporal no poden demanar registrar-se.

– El registre de catalans a l’estranger no ha estat creat per ser una eina per elaborar un cens per al Referendum de l’1 d’octubre. El registre pretén facilitar la gestió dels drets dels catalans residents a l’estranger.

– En data d’avui només s’han registrat 5000 catalans dels 21.000 que viuen a Alemanya.

– El llibre de família no és vàlid per demanar registrar-se. Només és imprescindible per a inscriure a un menor.

– Cal haver fet ús de la nacionalitat espanyola. I tenir el DNI o passaport vigent.

– A qualsevol oficina de Catalunya es pot demanar la targeta IDECAT – certificat digital que et permet fer tràmits a qualsevol administració (no només catalana).

– Un dels documents que et calen per demanar el registre és el PERE, per tal de demostrar que tens residència permanent a l’estranger i l’últim veïnatge administratiu a Catalunya.

– EL PERE cal demanar-lo a una de les quatre oficines provincials de l’INE enviant un document per FAX.

Si no teniu FAX podeu enviar el document a registrecatalans.exterior@gencat.cat i ells us enviaran el FAX a l’INE. Així, els responsables del registre rebran directament el vostre certificat PERE, per correu electrònic, des de les oficines de l’INE.

– Rebre el document PERE triga uns 2 dies.

– Si no sabeu si ja us vau registrar només cal enviar un mail a registrecatalans.exteriors@gencat.cat i us diran si esteu o no registrats.

Per a qualsevol dubte truqueu a la delegació de la Generalitat a Berlín: 030 208 86 430

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *